Kdo smo


Kdo smo

Naša zgodba se je začela na Plavjah, pri Škofijah v vasi v Mestni občini Koper. Nahaja se na skrajnem severnem robu istrskega polotoka, na meji z Italijo, na majhnem hribu s pogledom na Tržaški zaliv. V Plavljah gojimo oljke, grozdje, fige in številna zelišča ter sadje. Hvaležni smo naši edinstveni lokaciji, kjer narava zagotavlja najboljšo zemljo in temperaturo. To se odraža tudi v naši kulturi in pridelkih: toplo, sproščeno in vrhunske kakovosti.

Leta 2008 smo ustanovili podjetje "Istrska Hiša Skupina" in začeli predstavljati naše pridelke, predvsem vino in žganje, ki so se pred tem prvenstveno prodajali v Trst. Pohvale in naraščajoče povpraševanje po naših pridelkih so nas spodbudili, da naredimo še korak naprej. Leta 2015 smo v starem mestnem jedru Ljubljane odprli mediteransko restavracijo z istrskim pridihom Altroké in bistro z morskimi sadeži Vino&Ribe.
Image
Image

Prvi bistro Vino&Ribe se nahaja na Starem trgu 28 v Ljubljani. To je nekdanji srednjeveški del mesta, ki je zelo znan po svoji zgodovini in sodobnem mestnem načinu življenja. Ponujajo sezonski meni, ki ga sestavljajo ribe (sardele, girice, sardoni, orade, brancini, losos...), ribji burger, carpacci različnih vrst rib in morskih sadežev, posebej pripravljeni morski tapasi. Jedi so pripravljene le iz najboljših sestavin, kot so domače oljčno olje, sredozemske začimbe in sezonska zelenjava.

Poseben poudarek je tudi na hišnemiu vinu, naše družinske blagovne znamke Čok, ki je narejeno iz avtohtonih istrskih sort: malvazije, muškata in refoška. Sodobno in okusno, vsekakor zmagovalna kombinacija menija. Belo vino malvazija se najbolje poda k ribam in ga ponujamo v treh različicah: klasična malvazija, zlata malvazija (slajše in iz najboljših let) in peneče vino (frizzantin). Ljubiteljem malce slajših vin ponujamo naš Cuvee: malvazijo s kančkom muškata. Za ljubitelje rdečega vina imamo tudi refošk, svež in staran v hrastovih sodih. Poimenovali smo ga po najstarejšem vinogradu Stare plante.

Našo ekipo v bistroju Vino&Ribe navdušuje ponudba sveže pripravljenih in pristnih jedi z odlično postrežbo. Gostom nudimo prijetno in sproščeno vzdušje ter pravo urbano kulinarično izkušnjo v sodobnem, a živahnem okolju. to je popoln kraj za kosilo, večerjo s prijatelji in družino ali hter prigrizek na poti.

Še dve lokaciji - Aleja ( Šiška) in nakupovalno središče Supernova (Rudnik). Naš koncept kombinacije morskih sadežev in vina je postal zelo priljubljen med domačimi in tujimi gosti. Zato smo se odločili, da svoje poslovanje razširimo še na dve nakpovalni središči. Čeprav Ljubljana ni veliko mesto, ljudje radi obiščejo različne lokacije za nakupovanje in z okusno hrano. Prilagodili smo svoj meni, da bi zadostili zahtevam v tem okolju. Med oddihom od nakupovanja ali pred odhodom v kino lahko pridete na sveže in zdrave pripravljene jedi in kozarec domačega vina.

Naša zgodba se je začela v Plavljah, vasi v Mestni občini Koper. Nahaja se na skrajnem severnem robu istrskega polotoka, na meji z Italijo, na majhnem hribu s pogledom na Tržaški zaliv. V Plavljah gojimo oljke, grozdje, fige in številna zelišča ter sadje. Hvaležni smo naši edinstveni lokaciji, kjer narava zagotavlja najboljšo zemljo in temperaturo. To se odraža tudi v naši kulturi in izdelkih: toplo, sproščeno in vrhunske kakovosti. Leta 2014 smo ustanovili podjetje "Istrska Hiša Skupina" in začeli predstavljati istrske specialitete ljudem po vsem svetu. Med našimi značilnimi izdelki so domače vino, oljčno olje, liker, marmelada in grozdni sok.

Pohvale in naraščajoče povpraševanje po naših izdelkih so nas spodbudili, da naredimo še korak naprej. Leta 2015 smo v starem mestnem jedru Ljubljane odprli mediteransko restavracijo Altrokè in morski bistro Vino&Ribe.

Prvi bistro Vino&Ribe se nahaja na Starem trgu 28 v Ljubljani. To je nekdanji srednjeveški del mesta, ki je zelo znan po svoji zgodovini in sodobnem mestnem načinu življenja. Ponujajo sezonski meni, ki ga sestavljajo ribe, ribji burger, testenine, bakala in tapasi z morskimi sadeži, vključno s kozicami, školjkami, hobotnico in drugimi. Pripravljena je le iz najboljših sredozemskih sestavin, kot so oljčno olje, peteršilj in sezonska zelenjava. Ponujamo lastno vino družinske blagovne znamke Čok, ki je odlična kombinacija z jedilnikom. Belo vino malvazija se najbolje poda k ribam in ima tri različne različice: klasično, slajše in peneče vino (frizzantin). Za ljubitelje rdečega vina imamo tudi refošk, klasičen (staran v sodih barrique) in svež. Za ljubitelje piva ponujamo San Servolo na pipi, ki je prav tako posebnost Ljubljane.

Naša ekipa v bistroju Vino&Ribe je navdušena nad ponujanjem sveže pripravljenih in pristnih jedi ter odlično postrežbo. Gostom nudimo prijetno in sproščeno vzdušje ter pravo urbano kulinarično izkušnjo v sodobnem, a živahnem okolju. To je popoln kraj za kosilo, večerjo s prijatelji in družino ali hiter prigrizek na poti.

Še dve lokaciji - Aleja in nakupovalno središče Superova. Velik trud je prinesel dobre rezultate. Naš koncept kombinacije morskih sadežev in vina je postal zelo priljubljen med domačimi in tujimi gosti. Zato je bil čas, da svojo ekipo razširimo na dve sodobni nakupovalni središči. Čeprav Ljubljana ni veliko mesto, ljudje radi obiščejo različne lokacije za nakupovanje in okusno hrano. Prilagodili smo svoj meni, da bi zadostili višjim in hitrejšim zahtevam v tem okolju. Med oddihom od nakupovanja ali pred odhodom v kino lahko pridete na sveže pripravljene jedi in kozarec vina.

Image
Image
ISTRSKA HIŠA
Image
ALTROKÈ
Image
VINO & RIBE
Image
ČOK